Назад към категорията

Двойна стая

130.00 лв.
Единична стая:

Стаята е помещение в жилищна сграда, ограничено с вътрешни стени от другите помещения и имащо врата и – по правило, прозорци. В зависимост от предназначението си стаите могат да бъдат дневна, спалня, детска стая, трапезария и т. н.

Помещения, които не са предназначени за живеене (килер, антре, асансьорна шахта, гараж и други подобни), не се смятат за стаи.

Съществуването на стаи е известно поне от преди 2000 г. пр.н.е., още от Древна Гърция.

Апартаментът е вид недвижимо имущество, част от сграда, чието предназначение е да служи за временно или постоянно жилище обикновено на семейство. Апартаментите се намират обикновено в жилищни кооперации или блокове в по-големите градове. Могат също така да се предлагат и в хотели. Семейството може да е негов собственик или да живее там под наем.

Един апартамент се състои от хол, кухня, спални и сервизни помещения. Най-малките апартаменти са боксониерите и гарсониерите, следвани от едностайни, двустайни, тристайни и така нататък. Двуетажните апартаменти се наричат мезонети. Според броя на стаите биват едностайни, двустайни и тристайни. В зависимост от предназначението на сградата, апартаментите могат да бъдат жилищни или за обществени нужди. Апартаментите, давани под наем, могат да бъдат мебелирани или немебелирани.



Задай въпрос